اندرونی

آنچه شما را در داشتن خانه ای زیباتر و آرام تر ، یاری می کند...

اندرونی

آنچه شما را در داشتن خانه ای زیباتر و آرام تر ، یاری می کند...

سلام . من مسئول بازاریابی شرکت اَسیست (Assist) هستم . این شرکت ، پلتفرمی برای شرکتهای خدماتی است . هدف ما ارائه خدمات بهتر ، آسان تر و در دسترس تر به هم میهنان گرامی است ؛ اما آنچه که در این وبلاگ به شما عزیزان عرضه می کنیم ، نکاتی برای داشتن یک خانه زیبا و تر و تمیز و محیطی مطلوب برای خانواده عزیز و محترم شماست . با ما همراه باشید .....

۳ مطلب در شهریور ۱۳۹۶ ثبت شده است

  • ۱
  • ۰

Image result for ‫مسواک و حوله‬‎


همه افراد به بهداشت و پاکیزگی آشپزخانه و سرویس بهداشتی اهمیت می‌دهند؛ اما جاهایی هم وجود دارد که در محدوده بهداشتی شما جای نگرفته است. بسیاری از اشیا در اطرافتان وجود دارد که هرگز آن‌ را نمی‌شویید و کاملاً آلوده است. در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره و راه‌حلی برای تمیز کردن هر یک ارائه می کنیم.

این وسایل را حتما بشویید

_ بالش‌ها

آیا تاکنون با بینی گرفته یا سردرد خفیف از خواب بیدار شده‌اید؟ نتایج مطالعه ای درباره بالش‌های نو و بالش‌های قدیمی نشان می دهد که حداقل یک یا دو نوع باکتری مربوط به آسم یا بیماری‌های دیگر در هر دو نوع بالش وجود دارد. برخی از بالش‌ها نیز ده‌ها نوع موجود چندش‌آور داشته است. سلول‌های مرده پوست، کرم‌های ریز، خاک و قارچ نیز در بالش‌ها پنهان است. همچنین موضوع تعجب‌آور دیگر این است که بالش‌های مصنوعی نسبت به بالش‌های طبیعی آلودگی‌ بیشتری دارد.

چگونه بالش‌ها را تمیز کنیم ؟

نحوه تمیز کردن بالش‌ها به نوع بالش بستگی دارد. اگر بالش از پر پرندگان پر شده است، باید آن را به خشک‌شویی بدهید. این کار زمینه حساسیت را از بین خواهد برد. بالش‌های مصنوعی را نیز می‌توان در ماشین لباسشویی شست. قبل از این کار برچسب راهنمای شست وشو روی بالش را بخوانید.

 

_ ظرف نگه‌دارنده مسواک‌ها

طبق گزارشی، ۲۷ درصد ظروف نگه‌دارنده‌ مسواک، به باکتری‌های بیماری‌زا مانند استافیلوکوک آلوده است؛ استافیلوکوک‌ها بیماری‌های گوناگونی مانند عفونت‌های پوستی موضعی مانند گل مژه را در انسان و حیوانات ایجاد می‌کند. همچنین این گزارش نوع ناشناخته‌ای از باکتری‌های مرتبط با اشریشیا کُلی یا E. coli را شناسایی کرد. در واقع محققان پس از انجام آزمایش‌های مختلف به این نتیجه رسیدند که ظرفی که مسواک‌های خود را در آن می‌گذارید، آلوده‌ترین محل در سرویس بهداشتی است.

چگونه ظرف نگهداری مسواک‌ها را تمیز کنیم ؟

محققان توصیه می‌کنند ظرف نگه‌دارنده مسواک را با آب داغ و صابون بشویید یا دو بار در هفته آن را در ماشین ظرف‌شویی بگذارید تا شسته شود.

 

_ گوشی همراه

گوشی همراه در همه جا همراه شماست، روی میز و پیشخوان‌های مراکز عمومی گذاشته می‌شود و معمولاً گرم است؛ همین موضوع زمینه‌ مناسبی را برای رشد باکتری‌ها و میکروب‌ها فراهم می کند. گوشی همراه شما آهن‌ربای میکروب و آلودگی است. صفحه شیشه‌ای صاف و صیقلی آن در واقع انتقال‌دهنده‌میکروب‌هاست.

چگونه گوشی همراه را تمیز کنیم ؟

برای تمیز کردن گوشی همراه دستمال‌ های ضدعفونی‌کننده بهترین گزینه محسوب می‌شود. گوشی خود را خاموش کنید و دستمال بکشید. تا زمانی که نم دستمال روی آن خشک نشده است، گوشی را روشن نکنید.

 

_ بندهای کفش

بندهای کفش‌ها نزدیک زمین است و آلودگی‌ها و کثیفی‌های خیابان روی آن‌ها می‌نشیند. طبق یک تحقیق، کفش‌ها و بندهای آن میلیون‌ها ریزسازواره مانند ویروس‌ها و تک‌یاخته‌ها را در خود جای داده‌ است.

چگونه بند کفش را تمیز کنیم ؟

بندهای کفش خود را داخل آب داغ و صابون بگذارید یا زمانی که لباس‌هایتان را می‌شویید، آن‌ها را نیز در ماشین لباس شویی بگذارید. به خاطر داشته باشید که بند کفش ممکن است به دور همزن ماشین لباس شویی بپیچد، این موضوع برای ماشین‌های نیمه‌خودکار صدق می‌کند. برای جلوگیری از این اتفاق، آن‌ها را داخل روبالشی یا جوراب بگذارید.

 

_ کیف‌دستی

کیف‌دستی شما نیز همه جا همراه شماست و هر روز حداقل چندبار در مکان‌های عمومی قرار می‌گیرد. طبق مطالعه ای در بریتانیا، یک کیف‌دستی معمولی از سرویس بهداشتی یک اداره معمولی کثیف‌تر و آلوده‌تر است. بخش‌های آلوده‌تر کیف‌دستی بخش دستگیره و ته کیف است.

چگونه کیف‌دستی را تمیز کنیم ؟

تمیز کردن کیف‌ دستی به جنس آن بستگی دارد؛ اما بیشتر آن‌ها را می‌توان با دستمال مرطوب یا آب و صابون تمیز کرد. اگر جنس کیف شما پارچه‌ای است، بهترین گزینه خشک‌شویی است.

  • علیرضا قفال
  • ۰
  • ۰

Image result for ‫شستن ظرف‬‎

ظروف آشپزی انواع و اقسام مختلفی دارد از جمله استیل، آلومینیومی و ... . ممکن است در هنگام آشپزی غذاهای تان بسوزد و ندانید چگونه باید آن را تمیز کنید.

شست و شوی انواع ظروف با جنس‌های مختلف

شست و شوی ظروف چرب در سینک

کافی است سینک را از آب پر کنید، نصف فنجان جوش‌ شیرین معمولی به آن بیفزایید و ظروف را در آن قرار دهید. خواهید دید که جرم چربی را کاملا می‌برد. افزودن سرکه به آب داخل سینک نیز نتیجه خوبی دارد. زیرا سرکه در از بین بردن لکه‌های چرب موثر است و به‌ عنوان یک برنده ملایم عمل می‌کند و در ضمن، اثر ضد عفونی‌ کنندگی نیز دارد. بهتر است شست‌ و شو را از ظروف تمیز‌تر شروع کنید و به ظروف کثیف و چرب خاتمه دهید. به این ترتیب، لازم نیست آب سینک ظرف‌شویی را چند بار عوض کنید.

استفاده بهتر از ماشین ظرف شویی

برای استفاده بهتر از ماشین‌ظرف شویی، ظروف را در جهت افشانه آب درماشین بچینید و دهانه لیوان و فنجان‌ها را به سمت پایین قرار دهید. قابلمه یا ظروف پخت و پز کثیف را از آب داغ پر کنید و نصف فنجان پاک کننده مخصوص ماشین ظرف شویی (مایع یا پودر) به آن بیفزایید. بگذارید چند ساعت به همین ترتیب بماند و سپس خوب آبکشی کنید.

 

تمیز کردن ظرفی که در آن غذا سوخته است

اگر غذا به ته قابلمه چسبیده است ، هرگز از کارد، قاشق یا کفگیر فلزی برای پاک کردن آن استفاده نکنید. کافی است آن را از آب گرم پر و مقداری نمک نیز به آن اضافه کنید. اگر غذا خیلی محکم به قابلمه چسبیده است ، مقداری سرکه در آن بریزید و بجوشانید تا کاملاً پاک شود.

 

تمیز کردن قوری استیل

اگر قوری شما جرم گرفته است ، آن را پر از آب کنید و مقداری آب لیمو در آن بریزید و روی اجاق بگذارید تا بجوشد . قوری شما کاملاً تمیز می شود.

 

پاک کردن ظروف آلومینیمی

برای پاک کردن این ظروف می توانید از سرکه استفاده کنید: چند قاشق سرکه داغ داخل ظروف بریزید. ظروف شما کاملاً نو و درخشان می شود.

  • علیرضا قفال
  • ۰
  • ۰

هیچ چیز در زندگی ابدی نیست. هیچ وسیله و ابزاری را نیز نمی توان تا آخر عمر استفاده کرد، حتی اگر از جنس آهن و فلز باشد. خوشبختانه روی مواد غذایی یا لوازم آرایشی تاریخ انقضا را قید کرده اند. با این حال برخی ابزار و اشیاء وجود دارند که تاریخ انقضا روی آنها ذکر نشده است، لذا افراد تعویض آن را الزامی نمی دانند.

لوازم مربوط به بچه ها بخصوص آنهایی که به دهان می برند، مک می زنند یا شیشه شیری که با آن شیر می خورند باید به طور منظم تعویض شوند. لوازمی مانند حوله علاوه بر اینکه در اثر استفاده طولانی نرمی و لطافت خود را از دست می دهد، بلکه به دلیل قرار داشتن در معرض رطوبت، با مسئله تکثیر باکتری ها و میکروارگانیسم ها نیز مواجه هستند. بنابراین تاریخ مصرف شان تمام می شود. خیلی از افراد به دلیل صرفه جویی و یا علاقه به برخی ابزار از تعویض آن خودداری می کنند، اما این کار به سلامتی شان آسیب می رساند.

 

هر چیزی تاریخ مصرفی دارد

کفش، بالشت ، پستانک و حوله و غیره بخشی از لوازمی است که به طور روزانه استفاده می شود. روی بسته بندی برخی از این لوازم تاریخ انقضا قید شده است و باید بعد از مدتی تعویض شوند. این مسئله ارتباطی به مصرف گرا بودن ندارد.بلکه مسئله سلامتی در میان است و باید لوازم و اشیاء روزمره نیز بعد از مدتی استفاده دور انداخته شوند. در ادامه به برخی از این لوازم اشاره می کنیم.

 

بالشت و متکا

بالشت خوب از آن دست وسایلی است که هیچ کس تمایلی به تعویض آن ندارد. چون این احساس وجود دارد که با بالشت جدید شاید احساس راحتی نداشته باشد.حتی خیلی از افراد در مسافرت ها نیز بالشت شخصی خود را همراه می برند. حتی اگر بالش کهنه شده باشد باز برخی از افراد میلی به تعویض آن نشان نمی دهند. اما واقعیت این است که بالشت ها نیز تاریخ مصرف دارند و باید تعویض شوند. در واقع جنس بالشت از هر چیزی که باشد به تدریج فرسوده شده و علاوه بر این حاوی ساس بیشتری می شود. برای اینکه دچار آلرژی و مشکلات مربوط به گردن و شانه ها نشوید یک راه بیشتر ندارید. باید هر از گاهی بالشت تان را عوض کنید و از بالشت های نو استفاده کنید.

 

دمپایی حوله ای

بدون شک بعد از یک روز کاری سخت و رسیدن به خانه بسیار لذت بخش از که کفش ها را در بیاورید و یک جفت دمپایی حوله ای راحت به پا کنید. این کار باعث آرامش می شود اما بهتر است خیلی وابسته به دمپایی خاصی نشوید. چون لازم است که هر شش ماه یکبار آنها را عوض کنید. در غیر این صورت امکان اینکه دمپایی های حوله ای تان فرسوده، بد شکل و آلوده به قارچ شوند بسیار بالاست. در واقع با استفاده طولانی مدت از دمپایی حوله ای نه تنها بو می گیرند، بلکه امکان دارد که باعث ایجاد آلودگی قارچی شوند.

 

حوله ها

حوله ها بخصوص حوله دست و صورت عمری به اندازه یک تا سه سال دارند. از بین رفتن قدرت جذب یا زبر شدن تنها علامت فرسودگی و غیرقابل استفاده بودن آنها نیست. از آنجایی که حوله ها همیشه به مدت طولانی مرطوب و خیس می مانند محل مناسبی برای هر نوع باکتری هستند. توصیه می شود بعد از مدتی استفاده، زمانی که احساس کردید حوله تان بو گرفته است، حتما نسبت به تعویض آن اقدام کنید.

 

مسواک کهنه

مسواک نیز جزو لوازمی است که خیلی از افراد به آن عادت کرده و به سختی اقدام به تعویض می کنند. اما خاطرتان باشد که مسواک را باید هر سه ماه یکبار عوض کنید. این توصیه تولیدکننده ها و همچنین دندانپزشکان است. دلیلش این است که نه تنها برس آن فرسوده می شود و بعد از مدتی نمی تواند به طور موثری دندان هایتان را تمیز کند، بلکه بعد از استفاده طولانی از یک مسواک خطر آلوده شدن آن نیز وجود دارد. حتی ممکن است به دلیل قارچ ها یا باکتری هایی که بعد از طولانی مدت روی مسواک رشد می کنند دچار مشکلات مربوط به لثه شوید. بنابراین هر 3 تا 6 ماه حتما مسواک تان را عوض کنید.

 

پستانک و سرشیشه بچه

سلامت بچه ها بسیار مهم است و باید دقت ویژه ای در رعایت بهداشت آنها داشت. لوازم مربوط به بچه ها بخصوص آنهایی که به دهان می برند، مک می زنند یا شیشه شیری که با آن شیر می خورند باید به طور منظم تعویض شوند.تاریخ مصرف پستانک های لاتکس بین 2 تا 5 هفته است. حتی اگر در ظاهر سالم به نظر بیایند و فرسوده نشده باشند نیز باید تعویض شوند، چون بعد از مدتی استفاده ترک های ریزی در آنها ایجاد می شود که محلی برای تجمع باکتری ها می شوند. بنابراین در تعویض آنها تعلل نکنید.

 

کفش ورزشی

کفش های ورزشی که برای دویدن و ورزش کردن استفاده می کنید، نیز تاریخ انقضا دارند. علاوه بر اینکه ظاهر آن دیر یا زود خراب می شود. اگر اهل دویدن هستید باید بدانید که بعد از 400 تا 500 کیلومتر دویدن، کفش تان شروع به از دست دادن کیفیت و راحتی خود می کنند. در این صورت حتی خاصیت ارتجاعی آنها و استحکام تان نیز کاهش پیدا می کند. این مسئله نیز یک بار اضافی روی مفاصل می گذارد. به این ترتیب توصیه می شود که بعد از یک سال استفاده از هر کفش ورزشی، آن را عوض کنید.

  • علیرضا قفال